STATT – Norges Sjømatsråd – Sushiworkshop

Oppdrettstorsk fungerer veldig bra til sushi - det var resultatet fra workshopen Norges Sjømatråd arrangerte sammen med de beste sushikokkene i Norge i juni. Tema for workshopen var "Oppdrettstorsk til sushi" og ble holdt på Kulinarisk Akademi i Oslo. Tilstede på workshopen var det aktører fra oppdrettsnæringen, kokker, aktører fra Sjømatrådet, representanter fra sushirestauranter i Oslo, og kokker fra Kulinarisk Akademi.

Bildet er hentet fra "Oppdrettstorsk til sushi" - Rapport fra Norges sjømatråd og Kulinarisk Akademi.

Norges Sjømatråd arrangerte workshopen med noen av Norges beste sushi kokker og benyttet oppdrettstorsken fra Statt Torsk. Bakgrunnen for workshopen var at torsk generelt ikke blir benyttet i sushi, og Sjømatrådet og næringen ønsket å utforske hvordan oppdrettstorsk kan brukes i sushi. Målet var at sushikokker og representanter fra næringen skulle utveksle kunnskap og erfaringer rundt produktet.

Resultatene var gode, og sushikokkene synes oppdrettstorsken fungerte veldig bra til sushi. Oppdrettstorsk egner seg spesielt godt til sashimi, maki og nigiri sushi siden den har en nøytral smak og kan kuttes tynnere.